Frittata warzywna

2 OS
Śniadanie
20 minut

Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę, wrzuć warzywa i smaż je ok. 5 minut.

Jajka rozmieszaj z mlekiem, solą, pieprzem i startym parmezanem. Tak przygotowaną masą zalej warzywa. Całość smaż pod przykrywką na małym ogniu ok. 10-15 minut, aż masa jajeczna się zetnie. Po tym czasie przełóż frittatę na półmisek do góry dnem i pokrój w trójkąty.

Podawaj ją z zieloną sałatą lub pikantnym sosem pomidorowym.

 

Lista zakupów

Warzywa na patelnię z koperkiem Hortex – 1 opakowanie 
50 ml mleka
4 jajka
3 łyżki parmezanu
2 łyżki oliwy
mix sałat
ostry sos pomidorowy
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Kotlety z polędwicy wieprzowej w warzywach
Kotlety z polędwicy wieprzowej w warzywach

Sprawdź przepis
Brokuły z bułką tartą
Brokuły z bułką tartą

Sprawdź przepis