Frittata ze  szpinakiem

4 OS
Przekąska
40 minut

Warzywa na patelnię przesmaż na maśle. Jajka dokładnie wymieszaj ze śmietanką, przyprawą z saszetki, solą i pieprzem, po czym zalej nimi warzywa. Wierzch posyp równomiernie pokruszonym serem i sezamem, a następnie całość wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C i piecz ok. 30 minut (z funkcją grilla, na najwyższym poziomie).

Gotową frittatę można na koniec posypać świeżymi ziołami (np. listkami tymianku lub oregano).

Lista zakupów

Warzywa na patelnię ze szpinakiem Hortex – 1 opakowanie
150 g sera feta
100 ml śmietanki 30%
6 jajek
2 łyżki masła
1 łyżeczka czarnego sezamu
świeży tymianek lub oregano
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Weekendowa zapiekanka z pulpecikami pieczonymi, nie smażonymi
Weekendowa zapiekanka z pulpecikami pieczonymi, nie smażonymi

Sprawdź przepis
Drożdżówki pełnoziarniste z warzywami na patelnię, boczkiem i serem
Drożdżówki pełnoziarniste z warzywami na patelnię, boczkiem i serem

Sprawdź przepis