Gnocchi marchewkowe

Ilość porcji: 4 OS
Czas przygotowania: 50 minut

Przygotowanie:

Marchewkę podsmaż do miękkości, następnie zmiksuj na gładkie puree.

Ostudź.

Ziemniaki przeciśnij przez praskę.

Dodaj do nich jajko, marchewkę, mąkę i sól.

Wyrób elastyczne ciasto.

Na podsypanej stolnicy formuj rulony, za pomocą małego noża odcinaj kluseczki i każdą zgniataj widelcem.

Gotuj partiami w osolonym wrzątku 2 minuty od wypłynięcia, następnie wyławiaj łyżką cedzakową.

Opcjonalnie możesz podać podsmażone na maśle.

Lista zakupów

Składniki:

  • Opakowanie marchewki kostki HORTEX – 1 opakowanie
  • 1 kg ugotowanych ziemniaków
  • 200 g mąki
  • 1 jajko
Inne potrawy
w tej kategorii
Pierożki z ciasta filo nadziewane farszem z kaczki
Pierożki z ciasta filo nadziewane farszem z kaczki

Sprawdź przepis
Stir fry z makaronem soba
Stir fry z makaronem soba

Sprawdź przepis