Gofry z bukietem warzyw wiosennych i jajkiem sadzonym

Ilość porcji: 4 OS
Czas przygotowania: 20 minut

Przygotowanie:

Bukiet warzyw ugotuj na parze.

Wszystkie składniki na ciasto wymieszaj na gładką masę i smaż gofry na mocno rozgrzanej gofrownicy.

Przygotuj na maśle jajka sadzone.

Dopraw solą, pieprzem a na koniec posyp szczypiorkiem.

Na gofra ułóż po jajku sadzonym.

Podawaj z warzywami wiosennymi HORTEX.

Lista zakupów

Składniki:

  • Bukiet jarzyn wiosenny HORTEX – 1 opakowanie

Ciasto:

  • 250 g mąki pszennej
  • 200 ml mleka
  • 40 ml oleju rzepakowego
  • 2 jaja
  • 1 1/2 łyżeczki do proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka ziół włoskich
  • 1/3 łyżeczki soli

Dodatkowo:

  • 4 jajka
  • 1 łyżka masła
  • Szczypior
  • Sól, pieprz
Inne potrawy
w tej kategorii
Pieczone warzywa wiosenne w cząbrze z kurczakiem i sosem szpinakowym
Pieczone warzywa wiosenne w cząbrze z kurczakiem i sosem szpinakowym

Sprawdź przepis
Mini marchewki z miodem
Mini marchewki z miodem

Sprawdź przepis