Grillowane polędwiczki z kurczaka podane z purée z parmezanem

Ilość porcji: 2 OS
Czas przygotowania: 25 minut

Przygotowanie:

Zupę kalafiorową gotuj 10 minut.

Odcedź i dodaj starty parmezan.

Zblenduj na gładką masę za pomocą blendera.

Polędwiczki obtocz w oleju, posól i popieprz.

Grilluj na patelni po kilka minut z każdej strony do zarumienienia.

Polędwiczki podawaj z purée oraz dowolną, lekką sałatką.

 

Lista zakupów

Składniki: 

  • Zupa Kalafiorowa HORTEX – 1 opakowanie
  • 300 g polędwiczek z kurczaka
  • 50 g parmezanu
  • 1 łyżka oleju
  • Sól, pieprz
Inne potrawy
w tej kategorii
Liście cykorii nadziewane kremem z zupy kalafiorowej
Liście cykorii nadziewane kremem z zupy kalafiorowej

Sprawdź przepis
Spanakopita
Spanakopita

Sprawdź przepis