Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Grillowane polędwiczki z kurczaka podane z purée z parmezanem

Średnie
Dania główne
25min
2 porcje

Składniki

  • Zupa Kalafiorowa z koperkiem HORTEX 1 opakowanie
  • Polędwiczek z kurczaka 300 g
  • Parmezanu 50 g
  • Oleju 50 g
  • Sól, pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Zupę kalafiorową gotuj 10 minut.

Krok 2

Odcedź i dodaj starty parmezan.

Krok 3

Zblenduj na gładką masę za pomocą blendera.

Krok 4

Polędwiczki obtocz w oleju, posól i popieprz.

Krok 5

Grilluj na patelni po kilka minut z każdej strony do zarumienienia.

Krok 6

Polędwiczki podawaj z purée oraz dowolną, lekką sałatką.

Powiązane przepisy

Spróbuj również