Gulasz z brokułami, papryką i cieciorką

4 OS
Danie główne
50 minut

Na oliwie podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę oraz wyciśnięty czosnek. Dodaj pomidory pelati, pokrojone papryki, brokuły i odcedzoną cieciorkę. Całość zalej bulionem i gotuj ok. 30 minut.  

Dopraw do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodaj pokrojoną natkę pietruszki.

Lista zakupów

Brokuły różyczki Hortex – 1 opakowanie
400 g pomidorów pelati
200 ml bulionu
1 puszka cieciorki
1 czerwona papryka
1 papryczka chili
1 cebula
3 ząbki czosnku
2-3 łyżki oliwy z oliwek
natka pietruszki
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Zielona terrina z brokułów z plastrami wędzonego łososia
Zielona terrina z brokułów z plastrami wędzonego łososia

Sprawdź przepis
Tarta z warzywami
Tarta z warzywami

Sprawdź przepis