Gulasz z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

5 OS
Danie główne
60 minut

Pierś z kurczaka pokrój w kostkę, podsmaż na oliwie z cebulą i wyciśniętym ząbkiem czosnku. Dodaj suszone pomidory pokrojone w paski, rozmrożony szpinak, posiekaną rukolę oraz śmietanę. Podlej wszystko białym winem i duś przez ok. 15 min. Na koniec dopraw do smaku solą i pieprzem.

Gulasz najlepiej smakuje z kaszą gryczaną.

Lista zakupów

Szpinak liście Hortex – 150 g
120 g mięsa z piersi kurczaka
100 ml śmietany 36%
50 g suszonych pomidorów
50 ml białego wina
1 cebula
1 ząbek czosnku
rukola
oliwa
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Szpinakowe gnocchi z gorgonzolą i rukolą
Szpinakowe gnocchi z gorgonzolą i rukolą

Sprawdź przepis
Pierś kurczaka w sosie słodko-kwaśnym z ryżem i warzywami
Pierś kurczaka w sosie słodko-kwaśnym z ryżem i warzywami

Sprawdź przepis