Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Gulasz z zupy grzybowej z mięsem drobiowym

Średnie
Dania główne
50min
4 porcje

Składniki

  • Zupa grzybowa Hortex 1 opakowanie
  • Mięsa z udek kurczaka 300 g
  • Bulionu grzybowego 250 ml
  • Śmietanki 30 % 100 ml
  • Oliwy z oliwek 20 ml
  • Cebula 1 szt.
  • Listki laurowe 2 szt.
  • Ziarenka ziela angielskiego 3 szt.
  • Gałązka lubczyku
  • Świeży lub suszony tymianek
  • Sól, pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Mięso pokrój w paseczki, cebulę w piórka. Mięso z cebulą przesmaż  na oliwie z oliwek. Następnie dodaj zupę, bulion, lubczyk, ziele angielskie i liście laurowe.

Krok 2

Całość duś ok. 30 minut (aż mięso będzie ugotowane i miękkie). Dopraw solą, pieprzem i tymiankiem, zabiel śmietanką. Podawaj z ziemniakami lub kaszą.

Powiązane przepisy

Spróbuj również