Gulasz z zupy grzybowej z mięsem drobiowym

4 OS
Danie główne
50 minut

Mięso pokrój w paseczki, cebulę w piórka. Mięso z cebulą przesmaż  na oliwie z oliwek. Następnie dodaj zupę, bulion, lubczyk, ziele angielskie i liście laurowe. Całość duś ok. 30 minut (aż mięso będzie ugotowane i miękkie). Dopraw solą, pieprzem i tymiankiem, zabiel śmietanką. Podawaj z ziemniakami lub kaszą.

Lista zakupów

Zupa grzybowa Hortex – 1 opakowanie
300 g mięsa z udek kurczaka
250 ml bulionu grzybowego
100 ml śmietanki 30 %
20 ml oliwy z oliwek
1 cebula
2 listki laurowe
3 ziarenka ziela angielskiego
gałązka lubczyku
świeży lub suszony tymianek
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Krem grzybowy z zapiekanym purée ziemniaczanym
Krem grzybowy z zapiekanym purée ziemniaczanym

Sprawdź przepis
Naleśniki z farszem warzywnym i sosem czosnkowym
Naleśniki z farszem warzywnym i sosem czosnkowym

Sprawdź przepis