Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Hiszpańska zupa z chorizo

Średnie
Zupy
30min

Składniki

  • Warzywa na patelnię hiszpańskie Hortex 1 opakowanie
  • Pomidory krojone 300 g
  • Kiełbasa chorizo 250 g
  • Cebula 2
  • Jogurt naturalny do podania 4 łyżki
  • Posiekana natka pietruszki Garść
  • Czosnek 2 ząbki
  • Oliwa z oliwek 2 łyżki
  • Cukier 2 łyżeczki
  • Sól i pieprz

Przygotowanie

Krok 1

W garnku z grubym dnem podsmaż na oliwie pokrojoną w piórka cebulę.

Krok 2

Dodaj pokrojoną w plasterki kiełbasę chorizo oraz posiekane ząbki czosnku i smaż.

Krok 3

Po kilku minutach dodaj przyprawę w saszetce, cukier, warzywa na patelnię hiszpańskie, pomidory w puszce, 400 ml wody.

Krok 4

Gotuj pod przykryciem około 20 minut. Na sam koniec dodaj natkę pietruszki oraz dopraw do smaku solą i pieprzem. Zupę podawaj z odrobiną jogurtu naturalnego.

Powiązane przepisy

Spróbuj również