Jajka faszerowane ze szpinakiem

4 OS
Danie główne
30 minut

Jajka ugotuj na twardo i ostudź, po czym obierz i przekrój wzdłuż na pół, usuwając żółtka. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj rozmrożony szpinak i smaż, aż cała woda odparuje. Dopraw wszystko gałką muszkatołową, solą, pieprzem i odstaw do przestudzenia. Szpinak, pokruszone żółtka i ser feta dokładnie wymieszaj. Powstałą w ten sposób masę ponakładaj do połówek jajek. Składniki posypki wymieszaj ze sobą i posyp nią jajka.

Lista zakupów

Szpinak rozdrobniony Hortex – 1/2 opakowania
100 g sera feta
6 jajek
1 łyżka oliwy
1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
sól, pieprz

Posypka:
1/2 łyżeczki grubo mielonego pieprzu
1/2 łyżeczki soli morskiej
1/2 łyżeczki suszonej papryczki chili

Inne potrawy
w tej kategorii
Szpinakowe rotolo z białym sosem i pomidorowym pesto
Szpinakowe rotolo z białym sosem i pomidorowym pesto

Sprawdź przepis
Sałatka z brokułem, jajkiem, rzodkiewką i dipem koperkowym
Sałatka z brokułem, jajkiem, rzodkiewką i dipem koperkowym

Sprawdź przepis