Lista zakupów:

Oliwa
Pieprz
Słonecznik

Bób Hortex – 1 opakowanie

Marchewka mini Hortex – 1 opakowanie

Grochówka Hortex – 1 opakowanie

150 g ziaren słonecznika (łuskanego)

2 łyżeczki suszonego tymianku

2-3 łyżki oliwy z oliwek

1 łyżeczka kurkumy

sól, pieprz

do posypania: siekane orzechy laskowe, czarnuszka

do kanapek: wieloziarnisty chleb tostowy

6
Przekąska
20 minut
W roli
głównej:
BÓB

Przepis:

Przygotuj pasty:

Z bobu:

Bób ugotuj według instrukcji na opakowaniu, obierz, rozgnieć dokładnie widelcem, dopraw solą, pieprzem, tymiankiem. Dodaj oliwę i dokładnie mieszaj.

Z marchewki:

Marchewkę mini ugotuj według przepisu na opakowaniu. Rozgrzej suchą patelnię, wsyp na nią słonecznik i praż go ok.1 minuty mieszając i uważając, żeby się nie przypalił. Gdy się zarumieni dodaj do odsączonej marchewki i dokładnie zmiksuj.

Z grochówki:

Grochówkę ugotuj w małej ilości wody, często mieszając, aby się nie przypaliła. Gdy część wody odparuje i zupa zgęstnieje, dodaj kurkumę i zmiksuj. Odstaw do ostygnięcia, dzięki temu dodatkowo pasta zgęstnieje.

Gotowe pasty ponakładaj na pieczywo. Gotowe kanapeczki możesz posypać dodatkami: prażonym słonecznikiem (pasta marchewkowa), czarnuszką (pasta grochowa) i orzechami laskowymi (pasta bobowa).

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Wiosenna sałatka z serem camembert

Wiosenna sałatka z serem camembert