Karnawałowe lody nie dla ochłody

Lubicie pasty do kanapek? U nas jest to codzienność. Mąż uwielbia brać do pracy kanapki z pastami mojej roboty. Czasami jest to pasta jajeczna, czasami z tuńczyka a jeszcze innym razem warzywna.

Tym razem postawiłam na pastę z kurczakiem i groszkiem w wersji karnawałowej.

1 2 1

Pałki z kurczaka przyprawiamy solą, pierzem i przyprawą do kurczaka. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopniu przez ok 20-25 minut (aż mięso nie będzie surowe).

Jak kurczak ostygnie to oddzielamy kurczaka od kości. Dodajemy do niego pokrojone suszone pomidory, groszek hortex i kukurydzę i blendujemy na jednolitą masę. Dodajemy drobno posiekaną cebulę i mieszamy do połączenia się składników. Przyprawiamy, dodajemy majonez i mieszamy.

Pastę przekładamy do wafelków do lodów i podajemy.

2 2 2

3 2 3

Przepis z bloga: http://kuchnianawesolo.blogspot.com/2017/02/karnawaowe-lody-nie-dla-ochody.html

Lista zakupów

4 pałki z kurczaka
sól
pieprz
przyprawa do kurczaka
1 cebula

2 łyżki groszku HORTEX
2 łyżki kukurydzy z puszki
2-3 suszone pomidory
2 łyżki majonezu
wafelki do lodów

Inne potrawy
w tej kategorii
Pieczony antrykot z sosem BBQ i zielonym groszkiem
Pieczony antrykot z sosem BBQ i zielonym groszkiem

Sprawdź przepis
„Pieczeń” ze szpinaku z wędzonym łososiem i konfiturą z czarnych porzeczek
„Pieczeń” ze szpinaku z wędzonym łososiem i konfiturą z czarnych porzeczek

Sprawdź przepis