Kaszotto z kaszy gryczanej z marchewką i groszkiem

Ilość porcji: 3 OS
Czas przygotowania: 30 minut

Przygotowanie:

Na maśle podsmaż cebulę pokrojoną w piórka, po chwili dodaj plasterki czosnku.

Wsyp kaszę gryczaną, przemieszaj i zalej cydrem.

Kiedy wyparuje, dodaj szklankę wody i gotuj do wchłonięcia.

Następnie dodaj marchewkę z groszkiem, dopraw solą i pieprzem.

Gotuj około 10-15 minut, cały czas mieszając do momentu aż kasza będzie al dente.

Podaj posypane słonecznikiem.

Lista zakupów

Składniki:

  • Marchewka z groszkiem HORTEX – 1 opakowanie
  • 200 g kaszy gryczanej palonej
  • 60 ml cydru
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • Sól, pieprz
  • Łyżka słonecznika prażonego
Inne potrawy
w tej kategorii
Fish pie
Fish pie

Sprawdź przepis
Marynowane steki z polędwicy wieprzowej z sosem szpinakowo-serowym
Marynowane steki z polędwicy wieprzowej z sosem szpinakowo-serowym

Sprawdź przepis