Kokosanki z maliną

8 OS
Deser
30 minut

Masło rozpuść i wymieszaj z wiórkami. Powstałą w ten sposób masę  odstaw do wystudzenia. Nastepnie ubij białka, dodaj cukier i dalej ubijaj, na koniec dodaj mąkę i delikatnie wymieszaj. Białko stopniowo mieszaj z masą kokosową. Gotową masę wykładaj porcjami na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na środku każdej ułóż po malinie. Piecz ok 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180ºC.

Pozostałe  maliny zasyp cukrem,  dodaj ½ łyżeczki mielonego pieprzu i zrób sos. Kokosanki podawaj z lekko pikantnym sosem malinowym.

Lista zakupów

Maliny Hortex – 1 opakowanie
200 g wiórków kokosowych
150 g cukru drobnego
50 g masła
4 białka
1 łyżka mąki ziemniaczanej

Inne potrawy
w tej kategorii
Beza z malinami i jeżynami
Beza z malinami i jeżynami

Sprawdź przepis
Wiśniowe tiramisu
Wiśniowe tiramisu

Sprawdź przepis