Konfitura „Czekoladowa wiśnia”

4 OS
Deser
60 minut

Wiśnie przełóż do garnka i delikatnie mieszając zacznij je podgrzewać na wolnym ogniu. W momencie, kiedy owoce zaczną puszczać sok dodaj: cukier, anyż i listki melisy. Kiedy sok zacznie się „redukować’ dodaj krem balsamiczny i pokruszoną czekoladę. Całość podgrzewaj do rozpuszczenia czekolady. Na koniec wyjmij listki melisy i gorącą konfiturę przełóż do słoiczka, zakręć i zawekuj.

Lista zakupów

Wiśnie bez pestek Hortex – 1 opakowanie
150 g cukru
100 g ciemnej czekolady
10 ml kremu balsamicznego
1 gwiazdka anyżu
klika listków melisy

Inne potrawy
w tej kategorii
Mus czekoladowy z wiśniami
Mus czekoladowy z wiśniami

Sprawdź przepis
Odchudzony krem tiramisu z owocami
Odchudzony krem tiramisu z owocami

Sprawdź przepis