Lista zakupów:

Cukier
Czekolada

Wiśnie bez pestek Hortex – 1 opakowanie

150 g cukru

100 g ciemnej czekolady

 

10 ml kremu balsamicznego

1 gwiazdka anyżu

klika listków melisy

4
Deser
60 minut
W roli
głównej:
WIŚNIE BEZ PESTEK

Przepis:

Wiśnie przełóż do garnka i delikatnie mieszając zacznij je podgrzewać na wolnym ogniu. W momencie, kiedy owoce zaczną puszczać sok dodaj: cukier, anyż i listki melisy. Kiedy sok zacznie się „redukować’ dodaj krem balsamiczny i pokruszoną czekoladę. Całość podgrzewaj do rozpuszczenia czekolady. Na koniec wyjmij listki melisy i gorącą konfiturę przełóż do słoiczka, zakręć i zawekuj.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Lody z sosem wiśniowym

Lody z sosem wiśniowym