Kotleciki na purée z zielonego groszku

5 OS
Danie główne
45 minut

Polędwiczkę oczyść, przypraw  pieprzem i ziołami. Rozgrzej patelnię z oliwą. Mięso obsmaż z każdej strony i następnie wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180ºC na 20 minut.

W tym czasie przygotuj purée z groszku. W garnku zagotuj wodę z ząbkami czosnku. Dodaj groszek i pół łyżeczki soli. Gotuj, aż groszek będzie miękki, odcedź i zmiksuj za pomocą robota kuchennego. Dodaj śmietanę i masło, całość  wymieszaj i przypraw solą i pieprzem.

Polędwiczkę wyjmij z piekarnika, pokrój w plastry i dopraw do smaku solą. Podawaj na purée z groszku.

Lista zakupów

Groszek zielony Hortex – 1 opakowanie
1 polędwiczka wieprzowa
2 ząbki czosnku
4 łyżki kwaśnej śmietany
4 łyżki masła
2 łyżki oliwy z oliwek
suszone zioła: tymianek, oregano, rozmaryn
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Żołądki drobiowe z purée z zielonego groszku
Żołądki drobiowe z purée z zielonego groszku

Sprawdź przepis
Śledzik ze śliwkami
Śledzik ze śliwkami

Sprawdź przepis