Kotleciki pod szpinakową pierzynką

4 OS
Danie główne
30 minut

Polędwiczkę pokrój na 2 cm plastry i delikatnie rozklep na kotleciki. Przypraw solą i pieprzem. Obsmaż na patelni z każdej strony po 2-3 minuty, ułóż na blasze do pieczenia.

Pokrojone: czosnek i chili podsmaż przez chwilę na oliwie z oliwek. Dodaj szpinak i duś całość, do odparowania sosu. Szpinak ułóż na kotlecikach, na wierzch połóż plastry sera.

Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200ºC i piecz przez ok. 10 minut, aż ser się roztopi.

Lista zakupów

Szpinak liście Hortex – 1 opakowanie
1 polędwiczka wieprzowa
100 g sera z niebieską pleśnią
8 ząbków czosnku
1 papryczka chili
3-5 łyżek oliwy z oliwek
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Szpinakowe gnocchi z gorgonzolą i rukolą
Szpinakowe gnocchi z gorgonzolą i rukolą

Sprawdź przepis
Pappardelle z bobem, wędzonym kurczakiem i pieczoną papryką
Pappardelle z bobem, wędzonym kurczakiem i pieczoną papryką

Sprawdź przepis