Kotleciki ziemniaczano-szpinakowe

4 OS
Przekąska
30 minut

Szpinak wyłóż na suchą patelnię, podgrzej do całkowitego odparowania wody. Przełóż na miskę do wystudzenia. Ziemniaki ugotuj. Odcedź, przeciśnij przez praskę i wymieszaj ze szpinakiem. Dodaj jajka, mąkę, 1 łyżkę bułki tartej. Dopraw do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Po dokładnym wymieszaniu masy ziemniaczano-szpinakowej uformuj małe kotleciki. Kotleciki obtocz w bułce i smaż na gorącym oleju przez kilka minut. Podawaj na gorąco udekorowane śmietaną.

Lista zakupów

Szpinak rozdrobniony Hortex – 1 opakowanie
450 g ziemniaków
200 ml kwaśnej śmietany 30%
2 jajka
2 łyżki mąki pszennej
bułka tarta
oliwa do smażenia
gałka muszkatołowa
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Krem ze szpinaku z pianką jajeczną
Krem ze szpinaku z pianką jajeczną

Sprawdź przepis
Brukselka z bułką tartą
Brukselka z bułką tartą

Sprawdź przepis