Kotlety z polędwicy wieprzowej w warzywach

4 OS
Danie główne
30 minut

Polędwiczkę pokrój w ok. 2 cm kotleciki. Dłonią rozklep je i następnie oprósz solą i pieprzem. Obsmaż krótko z obu stron na mocno rozgrzanej oliwie. Następnie przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na patelni rozpuść masło i wrzuć warzywa. Smaż, aż zmiękną, dopraw solą i pieprzem. Na każdym kotleciku ułóż porcję warzyw z patelni i posyp tartym serem. Polędwiczki zapiekaj ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190°C. Podawaj gorące.

Lista zakupów

Warzywa na patelnię z koperkiem Hortex – 1 opakowanie
1 polędwiczka wieprzowa
50 g ostrego żółtego sera
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki masła
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Rożki z ciasta francuskiego z warzywami na patelnię z koperkiem
Rożki z ciasta francuskiego z warzywami na patelnię z koperkiem

Sprawdź przepis
Gulasz z brokułami, papryką i cieciorką
Gulasz z brokułami, papryką i cieciorką

Sprawdź przepis