Krem ze szpinaku i ziemniaków z fetą

Ilość porcji: 4 OS
Czas przygotowania: 40 minut

Przygotowanie:

Podsmaż cebulę i czosnek w garnku na maśle klarowanym, po chwili dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i szpinak, dodaj ½ łyżeczki soli, zalej 1 l wody i gotuj 30 minut pod przykryciem.

Dodaj śmietankę i zmiksuj na gładki krem.

Dopraw do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Podawaj z pokruszoną fetą.

 

Lista zakupów

Składniki:

  • Szpinak rozdrobniony HORTEX – 1 opakowanie
  • 500 g ziemniaków
  • 100 g fety
  • 60 ml śmietany 30%
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • 1-½ łyżeczki soli
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
Inne potrawy
w tej kategorii
Kopytka ze szpinakiem
Kopytka ze szpinakiem

Sprawdź przepis
Sałatka jajeczna z fasolką szparagową i crostini
Sałatka jajeczna z fasolką szparagową i crostini

Sprawdź przepis