Kremowa kasza manna z frużeliną wiśniową

Ilość porcji: 3-4 OS
Czas przygotowania: 20 minut

Przygotowanie:

Wiśnie zagotuj z 100 g cukru i gotuj 10 minut.

Mleko zagotuj z 50 g cukru i z masłem.

Dodawaj stopniowo kaszę mannę cały czas mieszając i gotuj około 3 minut.

Przełóż na talerz.

Podawaj z frużeliną wiśniową i łyżką jogurtu.

Lista zakupów

Składniki:

  • Wiśnie HORTEX – 1 opakowanie
  • 500 ml mleka
  • 100 g kaszy manny
  • 150 g cukru
  • 30 g masła
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
Inne potrawy
w tej kategorii
Mus czekoladowy z wiśniami
Mus czekoladowy z wiśniami

Sprawdź przepis
Buraczki zasmażane
Buraczki zasmażane

Sprawdź przepis