Krucha tarta z warzywami na patelnię ze szpinakiem i gorgonzolą

Ilość porcji: 6 OS
Czas przygotowania: 1 godzina

Przygotowanie:

Wszystkie składniki na ciasto zagnieć w malakserze.

Wylep ciastem formę do tarty, chłódź w zamrażarce 15 minut, a następnie podpiecz spód 15 minut w 180oC.

Na podpieczony spód wyłóż warzywa na patelnię HORTEX, posyp pokruszonym serem i zalej wymieszaną śmietanką z jajkami, odrobiną soli i pieprzu.

Piecz kolejne 30 minut w 180oC.

Lista zakupów

Składniki:

  • Warzywa na patelnię ze szpinakiem HORTEX – 1 opakowanie
  • 200 ml śmietany 30 %
  • 100 g gorgonzoli
  • 5 jajek
  • Sól, pieprz

Na ciasto:

  • 200 g mąki
  • 100 g masła
  • 1 jajko
  • 1 łyżka wody
  • 1/4 łyżeczki soli
Inne potrawy
w tej kategorii
Frittata ze  szpinakiem
Frittata ze szpinakiem

Sprawdź przepis
Gulasz wieprzowy z cieciorką, chorizo i warzywami
Gulasz wieprzowy z cieciorką, chorizo i warzywami

Sprawdź przepis