Kulebiak z kapuśniakiem

Ilość porcji: 4 OS
Danie główne
Czas przygotowania: 30 minut

Przygotowanie:

  1. Grzyby namocz w ciepłej wodzie. Odcedź płyn (zachowaj płyn), a grzyby drobno posiekaj.
  2. Na patelni rozgrzej oliwę, podsmaż grzyby, dodaj kapuśniak Hortex i chwilę smaż, podlewając od czasu do czasu wodą z moczenia grzybów.
  3. Całość duś do miękkości. Dopraw świeżo mielonym pieprzem i solą.
  4. Ciasto francuskie rozłóż i na środku ciasta ułóż przestudzony farsz.
  5. Zwiń brzegi ciasta (jeśli chcemy bardziej dekoracyjną wersję można brzegi naciąć w równe paski i zawijać na zmianę tworząc warkocz).
  6. Zwinięty kulebiak posmaruj żółtkiem wymieszanym ze śmietaną, posyp kminkiem i piecz około 40 minut, w piekarniku nagrzanym do temperatury 190°C.

Lista zakupów

 

Składniki:
Inne potrawy
w tej kategorii
Kwaśnica na żeberkach
Kwaśnica na żeberkach

Sprawdź przepis
Tort makowy z wiśniami
Tort makowy z wiśniami

Sprawdź przepis