Lista zakupów:

Ciasto francuskie
Oliwa
Śmietana

Lista składników:

Kapuśniak z kiszonej kapusty Hortex – 1 opakowanie

1 opakowanie ciasta francuskiego

40 g suszonych grzybów

2 łyżki oliwy

1 żółtko

1 łyżka śmietany

1 łyżeczka nasion kminku

pieprz świeżo mielony

sól

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4
Danie główne
30 minut
W roli
głównej:
KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY

Przepis:

Grzyby namocz w ciepłej wodzie. Następnie odcedź (zachowaj płyn) i drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę, podsmaż grzyby, dodaj kapuśniak i chwilę smaż, podlewając od czasu do czasu wodą z moczenia grzybów. Całość duś do miękkości. Dopraw świeżo mielonym pieprzem i solą. Ciasto francuskie rozłóż i na środku ciasta ułóż przestudzony farsz. Zwiń brzegi ciasta (jeśli chcemy bardziej dekoracyjną wersję można brzegi naciąć na równe paski i zawijać na zmianę tworząc warkocz).

Zwinięty kulebiak posmaruj żółtkiem wymieszanym ze śmietaną, posyp kminkiem i piecz około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 190°C.

 

 

 

 

 

 

boże narodzenie przepis przepisy wigilia

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Kapuśniak

Kapuśniak

Inne dania z tej kategorii

Sałatka rybacka
Sałatka rybacka
Zobacz wszystkie