Kulebiak z kapuśniakiem

Ilość porcji: 4 OS
Czas przygotowania: 30 minut

Przygotowanie:

  1. Grzyby namocz w ciepłej wodzie. Odcedź płyn (zachowaj płyn), a grzyby drobno posiekaj.
  2. Na patelni rozgrzej oliwę, podsmaż grzyby, dodaj kapuśniak Hortex i chwilę smaż, podlewając od czasu do czasu wodą z moczenia grzybów.
  3. Całość duś do miękkości. Dopraw świeżo mielonym pieprzem i solą. Ciasto francuskie rozłóż i na środku ciasta ułóż przestudzony farsz.
  4. Zwiń brzegi ciasta (jeśli chcemy bardziej dekoracyjną wersję można brzegi naciąć w równe paski i zawijać na zmianę tworząc warkocz).
  5. Zwinięty kulebiak posmaruj żółtkiem wymieszanym ze śmietaną, posyp kminkiem i piecz około 40 minut, w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 °C.

Lista zakupów

Składniki:
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 40 g suszonych grzybów
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 żółtko
  • 1 łyżka śmietany
  • 1 łyżeczka nasion kminku
  • pieprz świeżo mielony
  • sól
Inne potrawy
w tej kategorii
Biała kiełbasa pieczona w kapuśniaku
Biała kiełbasa pieczona w kapuśniaku

Sprawdź przepis
Zupa grzybowa z razowymi kluseczkami
Zupa grzybowa z razowymi kluseczkami

Sprawdź przepis