Kulebiak z kapuśniakiem

4 OS
Danie główne
30 minut

Grzyby namocz w ciepłej wodzie. Następnie odcedź (zachowaj płyn) i drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę, podsmaż grzyby, dodaj kapuśniak i chwilę smaż, podlewając od czasu do czasu wodą z moczenia grzybów. Całość duś do miękkości. Dopraw świeżo mielonym pieprzem i solą. Ciasto francuskie rozłóż i na środku ciasta ułóż przestudzony farsz. Zwiń brzegi ciasta (jeśli chcemy bardziej dekoracyjną wersję można brzegi naciąć na równe paski i zawijać na zmianę tworząc warkocz).

Zwinięty kulebiak posmaruj żółtkiem wymieszanym ze śmietaną, posyp kminkiem i piecz około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 190°C.

Lista zakupów

Kapuśniak z kiszonej kapusty Hortex – 1 opakowanie
1 opakowanie ciasta francuskiego
40 g suszonych grzybów
2 łyżki oliwy
1 żółtko
1 łyżka śmietany
1 łyżeczka nasion kminku
pieprz świeżo mielony
sól

Inne potrawy
w tej kategorii
Kapuśniak po francusku
Kapuśniak po francusku

Sprawdź przepis
Zupa grzybowa z razowymi kluseczkami
Zupa grzybowa z razowymi kluseczkami

Sprawdź przepis