Kurczak à la leczo

4 OS
Danie główne
50 minut

Cebulę i czosnek drobno posiekaj i podsmaż na oliwie z oliwek. Dodaj obie papryki i chwilkę smaż. Kurczaka podziel na mniejsze kawałki i dodaj do cebuli. Smaż przez chwilę. Dodaj mieszankę węgierską i zalej wszystko bulionem i duś przez około 60 minut.

Możesz podawać z chlebem, ryżem lub kuskusem.

Lista zakupów

Mieszanka węgierska Hortex – 1 opakowanie
1 kurczak
200 ml bulionu
2 cebule
8 ząbków czosnku
1 łyżka słodkiej papryki
1 łyżeczka ostrej papryki
oliwa z oliwek

Inne potrawy
w tej kategorii
Meksykański torcik naleśnikowy
Meksykański torcik naleśnikowy

Sprawdź przepis
Pappardelle ze strączkami i szynką
Pappardelle ze strączkami i szynką

Sprawdź przepis