Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Kurczak po meksykańsku

Średnie
Dania główne
40minut
4 porcje

Składniki

  • Mieszanka meksykańska Hortex 2 opakowania
  • Cały kurczak
  • Ulubiony ryż 100 g
  • Limonka 1
  • Olej do smażenia
  • Słodka papryka 1 łyżeczka
  • Chili 1/2 łyżeczki
  • Sól, pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Kurczaka podziel na porcje: skrzydełka, udka, podudzia i piersi. Przełóż do miski, dodaj przyprawy oraz limonkę pokrojoną w plasterki. Odstaw na godzinę do zamarynowania.

Krok 2

Po tym czasie obsmaż kurczaka z każdej strony na rozgrzanym oleju, a następnie przełóż o do garnka i duś pod przykryciem ok. 20 minut.

Krok 3

Dodaj dwa opakowania mieszanki meksykańskiej i duś, aż warzywa będą miękkie. Przypraw solą i pieprzem.

Podawaj z ryżem ugotowanym według przepisu na opakowaniu.

Powiązane przepisy

Spróbuj również