Kurczak w sosie szpinakowym z ryżem

Ilość porcji: 4 OS
Czas przygotowania: 1 godzina

Przygotowanie:

Udka posól, popieprz i obsmaż z każdej strony na patelni.

W misce wymieszaj ryż, śmietankę, szpinak, dodaj szczyptę soli i pieprzu.

Formę do zapiekania wysmaruj masłem, wylej zawartość miski, na wierzch ułóż udka kurczaka skórą do góry.

Zapiekaj 50 minut w 200℃.

Jeżeli się bardzo zarumieni w połowie czasu pieczenia, przykryj.

Lista zakupów

Składniki:

  • Szpinak liście HORTEX – 1 opakowanie, lekko rozmrożony
  • 4 udka z kurczaka
  • 220 ml śmietany 30 %
  • 100 g ryżu białego
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • Sól, pieprz
Inne potrawy
w tej kategorii
Kotleciki pod szpinakową pierzynką
Kotleciki pod szpinakową pierzynką

Sprawdź przepis
Sernik  z warzywami
Sernik z warzywami

Sprawdź przepis