Linguine z brokułami i anchois

4 OS
Danie główne
50 minut

Składniki na ciasto połącz ze sobą i wyrób ciasto. Makaron przygotuj używając miksera z przystawką do makaronu linguine (lub kup gotowy makaron w sklepie). Makaron ugoruj al dente w osolonej wodzie.

Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż pokrojony czosnek oraz anchois. Dodaj różyczki brokułów i  smaż ok. 15 minut. Następnie wrzuć na patelnię wcześniej ugotowany makaron i całość wymieszaj. Smaż wszystko około 5 minut.

Gotowe danie wyłóż na talerz i udekoruj roszponką.

Lista zakupów

Brokuły różyczki Hortex – 1 opakowanie
12 szt. anchois w oleju
2 ząbki czosnku
4 łyżki oliwy z oliwek
roszponka
sól, pieprz

Ciasto:
400 g mąki pszennej
4 jajka
40 g soli

Inne potrawy
w tej kategorii
Sałatka brokułowa z serem pleśniowym
Sałatka brokułowa z serem pleśniowym

Sprawdź przepis
Naleśniki ze szpinakiem i pestkami słonecznika
Naleśniki ze szpinakiem i pestkami słonecznika

Sprawdź przepis