LODY PORZECZKOWO-BANANOWE
Do sorbetowników wrzuć porzeczki. Nektar bananowy zmiksuj z masłem orzechowym i zalej nim owoce. Potem zamknij foremki i włóż je do zamrażalnika. Po około 2-3 godzinach wyjmij sorbetowniki, otwórz zatyczki i w lody wbij patyczki. Mroź kolejne 2-3 godziny.
LODY MALINOWO-KOKOSOWE
Do sorbetowników wrzuć maliny, a mleko kokosowe zmiksuj z miodem. Potem zalej nim owoce, zamknij foremki i włóż je do zamrażarki. Po ok. 2-3 godzinach sorbetowniki wyjmij, zdejmij z nich zatyczki, a w lody wbij patyczki. Mroź kolejne 2-3 godziny.
LODY PORZECZKOWO-BANANOWE
Czarna porzeczka Hortex – 225 g
250 ml Banan nektar Hortex
60 g masła orzechowego
LODY MALINOWO-KOKOSOWE
Maliny Hortex – 1 opakowanie
400 ml mleka kokosowego
50 g miodu akacjowego