Łosoś pieczony w warzywach z cytryną

Ilość porcji: 3 OS
Czas przygotowania: 30 minut

Przygotowanie:

Formę do zapiekania posmaruj grubo masłem.

Ułóż włoszczyznę paski HORTEX następnie wszystko posól.

Łososia pokrój w 3 równe kawałki.

Ułóż skórą do dołu na warzywach i ponownie posól i popieprz.

Na każdym kawałku połóż plaster cytryny.

Piecz 20-25 minut w 180℃ .

 

Lista zakupów

Składniki:

  • Włoszczyzna paski HORTEX – 1 opakowanie
  • 500 g fileta z łososia
  • 1 cytryna
  • 2 łyżki masła
  • Sól, pieprz
Inne potrawy
w tej kategorii
Szybki bulion warzywny
Szybki bulion warzywny

Sprawdź przepis
Marynowane steki z polędwicy wieprzowej z sosem szpinakowo-serowym
Marynowane steki z polędwicy wieprzowej z sosem szpinakowo-serowym

Sprawdź przepis