Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Łosoś pieczony w warzywach z cytryną

Średnie
Dania główne
30min
3 porcje

Składniki

  • Włoszczyzna paski HORTEX 1 opakowanie
  • Filet z łososia 500 g
  • Cytryna 1 szt.
  • Masło 2 łyżki
  • Sól, pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Formę do zapiekania posmaruj grubo masłem.

Krok 2

Ułóż włoszczyznę paski HORTEX następnie wszystko posól.

Krok 3

Łososia pokrój w 3 równe kawałki.

Krok 4

Ułóż skórą do dołu na warzywach i ponownie posól i popieprz.

Krok 5

Na każdym kawałku połóż plaster cytryny.

Krok 6

Piecz 20-25 minut w 180℃.

Powiązane przepisy

Spróbuj również