Składniki ciasta połącz ze sobą i zagnieć ciasto . Używając miksera z przystawką do makaronu casarecce uformuj makaron. Przygotowany makaron casarecce ugotuj al dente. Można też użyć gotowego makaronu dostępnego w sklepie.
Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż na niej włoszczyznę i pokrojony seler naciowy.
Polędwicę pokrój w ok. 1 cm kostkę i podsmaż na patelni razem z warzywami. Całość podlej białym winem. Po wyparowaniu alkoholu dodaj koncentrat pomidorowy i niewielką ilość gorącej wody.
Wszystko duś ok. 10 minut, na koniec przypraw do smaku solą i pieprzem.
Do gotowego sosu dodaj wcześniej ugotowany makaron. Wymieszaj całość i wyłóż na talerze dekorując natką pietruszki.
Włoszczyzna paski Hortex – 1 opakowanie
280 g polędwicy wieprzowej
150 g koncentratu pomidorowego
100 ml wina białego wytrawnego
4 łyżki oliwy z oliwek
1 łodyga selera naciowego
½ pęczka natki pietruszki
sól, pieprz
Ciasto:
400 g mąki pszennej
4 jaja
40 g soli