Imbir i czosnek drobno posiekaj i wymieszaj z pozostałymi składnikami marynaty. Mięso drobno pokrój i wrzuć do gotowej marynaty. Odstaw w chłodne miejsce na ok. 30 min.
Makaron przygotuj wg przepisu na opakowaniu.
Na patelni rozgrzej olej, włóż zamarynowane mięso i smaż 5 min. Dodaj warzywa oraz przyprawę z torebki i smaż kolejne 7-9 min. Pod koniec dodaj makaron.
Dopraw do smaku sosem sojowym i drobno posiekaną papryczką chili. Udekoruj piórkami zielonej cebulki.
Warzywa na patelnię z przyprawą orientalną Hortex – 1 opakowanie
250 g mięsa z piersi kurczaka
150 g chińskiego makaronu jajecznego
3 łyżki oleju (najlepiej ryżowego)
2-3 zielone cebulki
½ papryczki chili
Marynata do mięsa:
4 łyżki sosu sojowego
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
2 łyżki wody
świeży imbir (ok. 1-2 cm)
1 ząbek czosnku