Makaron z karmelizowaną dynią i serem kozim

4 OS
Danie główne
25 minut

Dynię lekko rozmroź, połącz z cukrem, rozłóż równomiernie na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekaj całość ok. 20 minut w temperaturze 190°C, od czasu do czasu mieszając.

Makaron ugotuj al dente i przełóż do miseczki. Następnie połącz go z upieczoną dynią, posyp pokruszonym serem i dopraw szczyptą soli. Podawaj z listkami tymianku i świeżo mielonym pieprzem.

Lista zakupów

Dynia kostka Hortex – 2 opakowania
300 g makaronu tagliatelle
150 g koziego sera
80 g cukru trzcinowego
świeży tymianek
sól, pieprz
papier do pieczenia

Inne potrawy
w tej kategorii
Dyniowe curry
Dyniowe curry

Sprawdź przepis
Muszle z nadzieniem szpinakowym
Muszle z nadzieniem szpinakowym

Sprawdź przepis