Skórę na filetach kaczki natnij w kratkę, natrzyj każdą pierś zmieszanymi przyprawami i odstaw na kilka minut do zamarynowania. Tymczasem warzywa podsmaż na oleju, pod koniec przypraw pieprzem, zalej sosem sojowym, octem i dopraw cukrem.
Przygotowany zgodnie z instrukcją na opakowaniu makaron dodaj do warzyw i całość podsmaż jeszcze przez chwilę.
Filety z kaczki ułóż na patelni i smaż od strony skóry z obu stron przez 4-5 minut, a następnie włóż do nagrzanego do temperatury 150ºC piekarnika i piecz ok. 10 minut.
Gorące filety pokrój w plastry i połóż na makaron z warzywami.
Mieszanka chińska Hortex – 1 opakowanie
2 filety z piersi kaczki
250 chińskiego makaronu jajecznego
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki octu
2 łyżki oleju
1 łyżeczka cukru
szczypta imbiru w proszku
szczypta ostrej i słodkiej papryki
szczypta gałki muszkatołowej
szczypta cynamonu
sól, pieprz