Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Makaron z warzywami i kaczką

Średnie
Dania główne
65minut
4 porcje

Składniki

  • Mieszanka chińska Hortex 1 opakowanie
  • Filety z piersi kaczki 2 filety
  • Chiński makaron jajeczny 250 g
  • Sos sojowy 2 łyżki
  • Ocet 2 łyżki
  • Olej 2 łyżki
  • Cukier 1 łyżeczka
  • Imbir w proszku szczypta
  • Ostra i słodkaj papryka szczypta
  • Gałka muszkatołowa szczypta
  • Cynamon szczypta
  • Sól, pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Skórę na filetach kaczki natnij w kratkę, natrzyj każdą pierś zmieszanymi przyprawami i odstaw na kilka minut do zamarynowania. Tymczasem warzywa podsmaż na oleju, pod koniec przypraw pieprzem, zalej sosem sojowym, octem i dopraw cukrem.

Krok 2

Przygotowany zgodnie z instrukcją na opakowaniu makaron dodaj do warzyw i całość podsmaż jeszcze przez chwilę.

Krok 3

Filety z kaczki ułóż na patelni i smaż od strony skóry z obu stron przez 4-5 minut, a następnie włóż do nagrzanego do temperatury 150ºC piekarnika i piecz ok. 10 minut.

Krok 4

Gorące filety pokrój w plastry i połóż na makaron z warzywami.

Powiązane przepisy

Spróbuj również