Malinowy przekładaniec

Mus z malin.
Lekko rozmrożone maliny zalewamy wodą z cukrem. Miksujemy na gładki mus.

Płatki, musli czy granolę dodajemy do szklanki na samym początku.

Układamy warstwę malin, którą zalewamy jogurtem. Układamy kolejną warstwę z malin i ją również zalewamy jogurtem.

Ostatnią warstwą jest mus z malin.

SMACZNEGO !

 

 

Przepis z bloga: http://czosnekzcynamonem.blogspot.com/2017/02/malinowy-przekadaniec.html

 

Lista zakupów

1 jogurt naturalny 300 ml
100 g mrożonych malin Hortex
2 łyżki ulubionej mieszanki granola
50 g wody
5 łyżeczek cukru trzcinowego

Inne potrawy
w tej kategorii
Beza z malinami i jeżynami
Beza z malinami i jeżynami

Sprawdź przepis
„Pieczeń” ze szpinaku z wędzonym łososiem i konfiturą z czarnych porzeczek
„Pieczeń” ze szpinaku z wędzonym łososiem i konfiturą z czarnych porzeczek

Sprawdź przepis