Lista zakupów:

Na muffinki:

50 dkg mięsa mielonego
cebula
jajko
sól, pieprz
bułka tarta
łyżka masła

Na piure:

7 ziemniaków
2-3 łyżki rozdrobnionego szpinaku Hortex
5 łyżek mleka
1 łyżka majonezu
sól, pierz
papryka do dekoracji

W roli
głównej:
SZPINAK ROZDROBNIONY

Przepis:

Przygotowanie:

Wymieszać mięso mielone z cebulką, jajkiem, bułką tartą i przyprawami.

Formę do muffinek wysmarować masłem i oprószyć bułką tartą. Z masy mięsnej zrobić kulkę i wkładać do foremek. Piec 30 min. w 180 stopniach.

Ziemniaki ugotować i przecisnąć przez praskę. Szpinak podsmażyć i wystudzić. Dodać mleko, majonez i przyprawy, wymieszać razem.

Krem ziemniaczano-szpinakowy przełożyć do szprycy i wycisnąć na przestudzone babeczki. Posypać pokrojoną w drobną kostkę papryką.

 

 

Przepis z bloga: http://monawkuchni.blogspot.com/2017/02/miesne-muffinki-z-piure-szpinakowym.html

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Jajka faszerowane ze szpinakiem

Jajka faszerowane ze szpinakiem