Mini bezy z kremem z mango

Ilość porcji: 10-12 bez
Czas przygotowania: 10 minut + pieczenie

Przygotowanie:

Białko ze szczyptą soli ubij na sztywno.

Stopniowo dodawaj po łyżce cukru cały czas ubijając.

Po 8 minutach ubijania przełóż białka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia formując 10 cm małe podłużne bezy.

Susz w piekarniku 100 minut w 110oC.

Ostudź.

Połowę mango zmiksuj.

Śmietankę ubij z mascarpone do uzyskania gęstej konsystencji.

Dodaj połowę zmiksowanego mango, wymieszaj.

Wyłóż krem na bezy i ozdób miętą.

Lista zakupów

Składniki:

  • Mango HORTEX – 1 opakowanie
  • 200 ml śmietanki 36%
  • 200 ml mascarpone
  • 150 g drobnego cukru
  • 3 białka
  • Szczypta soli
  • Mięta
Inne potrawy
w tej kategorii
Drożdżowa babka z lukrem wiśniowym
Drożdżowa babka z lukrem wiśniowym

Sprawdź przepis