Minikanapki na pumperniklu

Ilość porcji: 4 OS
Przekąska
Czas przygotowania: 15 minut

Przygotowanie:

  1. Buraczki przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Ostudź.
  2. Następnie wymieszaj je z kozim serem, tak aby się połączyły.
  3. Dodaj roztarty czosnek.
  4. Przypraw solą i pieprzem.
  5. Tak otrzymaną pastą posmaruj krążki pumpernikla.
  6. Posyp drobno posiekaną cebulą.
  7. Filety pokrój na kawałki i układaj na buraczkach.
  8. Dopraw solą i pieprzem.
  9. Kanapeczki udekoruj koperkiem.

Lista zakupów


Składniki:
  • Buraczki purée Hortex – 1 opakowanie
  • 10 filetów śledzia w oleju
  • 100 g pleśniowego koziego sera
  • 2 opakowania krążków pumpernikla
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • koperek do dekoracji
  • sól, pieprz
Inne potrawy
w tej kategorii
Czerwony jak burak
Czerwony jak burak

Sprawdź przepis
Ryba po grecku
Ryba po grecku

Sprawdź przepis