Lista zakupów:

Cebula
Czosnek
Koper

Buraczki purée Hortex – 1 opakowanie

10 filetów śledzia w oleju

100 g pleśniowego koziego sera

2 opakowania krążków pumpernikla

4 ząbki czosnku

1 cebula

koperek do dekoracji

sól, pieprz

4
Przekąska
15 minut
W roli
głównej:
BURACZKI PURÉE

Przepis:

Buraczki przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Ostudź. Następnie wymieszaj je z kozim serem, tak aby się połączyły. Dodaj roztarty czosnek. Przypraw solą i pieprzem. Tak otrzymaną pastą posmaruj krążki pumpernikla. Posyp drobno posiekaną cebulą. Filety pokrój na kawałki i układaj na buraczkach. Dopraw solą i pieprzem.

Kanapeczki udekoruj koperkiem.

 

boże narodzenie przepis przepisy wigilia

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Krem z buraczków z orzechami i kozim serem

Krem z buraczków z orzechami i kozim serem