Mus z zupy ogórkowej z wędzonym pstrągiem i zielonym pieprzem

Mus z zupy ogórkowej z wędzonym pstrągiem i zielonym pieprzem

Lista zakupów:

Masło
Śmietana
Sól i pieprz

Zupa ogórkowa Hortex – 1 opakowanie

150 g wędzonego fileta z pstrąga

2 awokado

1 łyżeczka masła

1 łyżka soku z cytryny

2 łyżki kwaśnej śmietany

1 łyżka majonezu

kilka łyżeczek creme fraiche albo śmietanki 36 %

1 łyżeczka marynowanego zielonego pieprzu

sól i pieprz

4
Przekąska
30 minut
W roli
głównej:
ZUPA OGÓRKOWA Z KOPERKIEM

Przepis:

W garnku rozgrzej masło, na którym podsmaż zupę. Następnie dolej odrobinę wody i pod przykryciem duś do miękkości warzywa. Ostudź.  Awokado obierz i pokrój w kostkę. Ostudzoną zupę, awokado, sok z cytryny, śmietanę, majonez, sól i pierz dokładnie zmiksuj na gładki mus. Rozłóż do pucharków i schładzaj w lodówce. Podawaj z łyżeczką creme fraiche, kawałkami wędzonego pstrąga i zielonym pieprzem.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Zupa ogórkowa

Zupa ogórkowa