Mus z zupy ogórkowej z wędzonym pstrągiem i zielonym pieprzem

4 OS
Przekąska
30 minut

W garnku rozgrzej masło, na którym podsmaż zupę. Następnie dolej odrobinę wody i pod przykryciem duś do miękkości warzywa. Ostudź.  Awokado obierz i pokrój w kostkę. Ostudzoną zupę, awokado, sok z cytryny, śmietanę, majonez, sól i pierz dokładnie zmiksuj na gładki mus. Rozłóż do pucharków i schładzaj w lodówce. Podawaj z łyżeczką creme fraiche, kawałkami wędzonego pstrąga i zielonym pieprzem.

Lista zakupów

Zupa ogórkowa Hortex – 1 opakowanie
150 g wędzonego fileta z pstrąga
2 awokado
1 łyżeczka masła
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki kwaśnej śmietany
1 łyżka majonezu
kilka łyżeczek creme fraiche albo śmietanki 36 %
1 łyżeczka marynowanego zielonego pieprzu
sól i pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Sałatka rybacka
Sałatka rybacka

Sprawdź przepis
Sałatka z brokułami i tuńczykiem
Sałatka z brokułami i tuńczykiem

Sprawdź przepis