Muszelki nadziewane mięsem drobiowym i szpinakiem

Przygotowanie:

1. Makaron gotuję al dente.
2. Rozmrażam szpinak.
3. Pierś mielę albo bardzo drobno kroję i doprawiam.
4. Czosnek i cebulę podsmażam i dodaję pierś.
5. Do usmażonej piersi dodaję szpinak i pokrojonego pomidora.
6. Faszeruję muszelki pozostawiając odrobinę farszu na patelni.
7. Do pozostałej części farszu dodaję ketchup i około pół szklanki wody, chwilę gotuję i polewam muszelki.
8. Mozzarellę rozrywam i rozkładam na muszelki.
9. Całość wkładam do piekarnika nagrzanego na 180 stopni, na około 15 minut.

 

Przepis z bloga: http://zdrowe-wybory.blogspot.com/2017/02/muszelki-nadziewane-miesem-drobiowym-i.html

Lista zakupów

250 g piersi z kurczaka
Makaron – muszelki ( żytni z pełnego ziarna )
200 g szpinaku mrożonego – Hortex
1 pomidor
2 ząbki czosnku

Pół cebuli
2 łyżki ketchupu
Ser mozzarella
Olej do smażenia
Sól
Pieprz
Czosnek
Przyprawa do gyrosa
Bazylia

Inne potrawy
w tej kategorii
Mięsne muffinki z puree szpinakowym Hortex
Mięsne muffinki z puree szpinakowym Hortex

Sprawdź przepis
Biszkoptowe mini roladki z jeżynami
Biszkoptowe mini roladki z jeżynami

Sprawdź przepis