Naleśniki z jajkiem, bobem i fetą

Przygotowanie:

• Z mąki, wody, mleka, szczypty kurkumy i soli zrób ciasto na naleśniki; odstaw na minimum 30 minut;
• Bób ugotuj zgodnie z wytycznymi na opakowaniu, ostudź i obierz;
• Nasmaruj patelnię oliwą i rogrzej;
• Wlej porcję ciasta naleśnikowego, poczekaj aż się zetnie, a następnie wbij na nie jajko i rozmaruj po całym naleśniku;
• Po chwili dodaj pokruszony ser feta, bób i paseczki pomidorów;
• Dopraw bazylią;
• Złóż naleśnik na pół i podgrzewaj do całkowitego ścięcia jajka;
• W ten sam sposób postępuj z każdym kolenym naleśnikiem

1 21 1

2 19 2

4 14 3

Przepis z bloga: https://meeteatlove.wordpress.com/2017/03/16/nalesniki-z-jajkiem-bobem-i-feta/

 

Lista zakupów

80g bobu mrożonego Hortex
20dag mąki
250ml wody gazowanej
60ml mleka

6 jajek
40g sera feta
20g suszonych pomidorów w zalewie (najwygodniejsze będą te w paseczkach)
sól, kurkuma, bazylia

Inne potrawy
w tej kategorii
Sarma z bobem
Sarma z bobem

Sprawdź przepis
Mini tarty z łososiem, szpinakiem i camembertem
Mini tarty z łososiem, szpinakiem i camembertem

Sprawdź przepis