Naleśniki z farszem warzywnym i sosem czosnkowym

4 OS
Danie główne
30 minut

Składniki na ciasto przełóż do miseczki i dokładnie wymieszaj (najlepiej mikserem). Gotowe ciasto odstaw by „odpoczęło”. Warzywa na farsz skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem, posyp tymiankiem i gotuj na parze około 15 minut. W tym czasie usmaż naleśniki. Składniki na sos przełóż do miseczki i dokładnie wymieszaj. Warzywa podawaj zawinięte w usmażone naleśniki z dodatkiem sosu.

Lista zakupów

Ciasto:
200 ml mleka
170 g mąki
50 ml wody mineralnej gazowanej
1 jajko
1-2 łyżeczki oliwy

Farsz:
Bukiet jarzyn wiosenny Hortex – 1 opakowanie
sok z połowy cytryny
½ łyżeczki soli
½ łyżeczki pieprzu
kilka gałązek tymianku

Sos:
200 ml jogurtu greckiego
1 łyżeczka suszonego oregano
1 łyżka drobno posiekanej dymki
2 ząbki czosnku (startego)
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Pieczone warzywa wiosenne w cząbrze z kurczakiem i sosem szpinakowym
Pieczone warzywa wiosenne w cząbrze z kurczakiem i sosem szpinakowym

Sprawdź przepis
Lekki bigos z pomidorami
Lekki bigos z pomidorami

Sprawdź przepis