Składniki na ciasto przełóż do miseczki i dokładnie wymieszaj (najlepiej mikserem). Gotowe ciasto odstaw by „odpoczęło”. Warzywa na farsz skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem, posyp tymiankiem i gotuj na parze około 15 minut. W tym czasie usmaż naleśniki. Składniki na sos przełóż do miseczki i dokładnie wymieszaj. Warzywa podawaj zawinięte w usmażone naleśniki z dodatkiem sosu.
Ciasto:
200 ml mleka
170 g mąki
50 ml wody mineralnej gazowanej
1 jajko
1-2 łyżeczki oliwy
Farsz:
Bukiet jarzyn wiosenny Hortex – 1 opakowanie
sok z połowy cytryny
½ łyżeczki soli
½ łyżeczki pieprzu
kilka gałązek tymianku
Sos:
200 ml jogurtu greckiego
1 łyżeczka suszonego oregano
1 łyżka drobno posiekanej dymki
2 ząbki czosnku (startego)
sól, pieprz