Wszystkie składniki na ciasto połącz ze sobą i dokładnie wymieszaj.
Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na oliwie, następnie dodaj lekko rozmrożony szpinak i duś ok. 10 minut, podlewając do czasu do czasu wodą. Pod koniec dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową i rozgniecionym czosnkiem. Dodaj pokruszony ser twarogowy i łyżkę uprażonych pestek słonecznika. Wymieszaj i wyłóż ciepły farsz na naleśniki.
Szpinak liście Hortex – 1 opakowanie
100 g sera twarogowego
100 ml śmietany
1 cebula
2 ząbki czosnku
2-3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka pestek słonecznika
½ łyżeczki gałki muszkatołowej
sól, pieprz
Ciasto naleśnikowe:
200 ml mleka
200 g mąki
150 ml gazowanej wody
2 jajka
szczypta soli
olej do smażenia