Napój cytrynowo-porzeczkowy

4 OS
Koktajl
20 minut

Połowę czarnych porzeczek rozmroź i zmiksuj ze szklanką wody oraz miodem. Potem przecedź przez sitko i wlej resztę wody. Na koniec całość przelej do dzbanka, dodaj plasterki cytryny oraz pozostałe zamrożone porzeczki i dokładnie wymieszaj. Jeśli lubisz, wrzuć jeszcze kostki lodu i listki świeżej mięty

Lista zakupów

Czarna porzeczka Hortex – 450 g
1,5 l wody mineralnej (gazowanej lub niegazowanej)
2 łyżki miodu (najlepiej akacjowego)
1 cała cytryna
kilka gałązek świeżej mięty

Inne potrawy
w tej kategorii
Lody porzeczkowo-bananowe i malinowo-kokosowe
Lody porzeczkowo-bananowe i malinowo-kokosowe

Sprawdź przepis
Babeczki mocno czekoladowe z wiśniami
Babeczki mocno czekoladowe z wiśniami

Sprawdź przepis