Pankejki szpinakowe z ricottą i owocami

Ilość porcji: 4 OS
Czas przygotowania: 30 minut

Przygotowanie:

Mąkę wymieszaj z jajkiem, jogurtem, cukrem, olejem roślinnym, solą, proszkiem do pieczenia, sokiem z cytryny.

Smaż placuszki wielkości 8-10 cm na rozgrzanej patelni z grubym dnem po 2-3 minuty z każdej strony.

Podawaj z ricottą i owocami.

 

Lista zakupów

Składniki:

  • Szpinak rozdrobniony HORTEX – 100 g
  • Borówka Amerykańska HORTEX – 100 g
  • Truskawki HORTEX – 100 g
  • 1 jajko
  • 150 g m  pszennej
  • 150 g ricotty
  • 70 g jogurtu naturalnego
  • 30 g cukru trzcinowego
  • 20 ml oleju roślinnego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki soku z cytryny

 

Inne potrawy
w tej kategorii
Pulpety zapiekane w sosie pomidorowym i mozzarellą
Pulpety zapiekane w sosie pomidorowym i mozzarellą

Sprawdź przepis
Śledzik ze śliwkami
Śledzik ze śliwkami

Sprawdź przepis