Pappardelle ze strączkami i szynką

4 OS
Danie główne
30 minut

Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. To samo zrób z groszkiem, fasolką i bobem. Odcedź. Posiekaną cebulkę i czosnek wrzuć na patelnię z rozgrzaną oliwą i masłem i duś do miękkości. Następnie dodaj pokrojoną w paski szynkę i tymianek i smaż do zrumienienia się szynki. Wówczas dodaj ugotowane wcześniej groszek, fasolkę i bób. Całość duś do miękkości, na koniec przypraw solą i pieprzem.

Ugotowany makaron podawaj polany sosem.

Lista zakupów

Groszek zielony Hortex – 200 g
Fasolka szparagowa zielona Hortex – 200 g
Bób Hortex – 200 g
400 g makaronu papardelle
6 plastrów szynki (może być parmeńska)
50 ml oliwy z oliwek
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki masła
kilka gałązek tymianku
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Sałatka z bobu z pęczakiem
Sałatka z bobu z pęczakiem

Sprawdź przepis
Kolorowe lasagne warzywne
Kolorowe lasagne warzywne

Sprawdź przepis