Pappardelle z bobem, wędzonym kurczakiem i pieczoną papryką

4 OS
Danie główne
30 minut

Bób ugotuj według instrukcji na opakowaniu, po czym obierz go ze skórki i odstaw.

W tym czasie na patelnię z rozgrzanym olejem wsyp pokrojoną paprykę i smaż mniej więcej przez 5 minut. Następnie dodaj bób i pokrojonego wędzonego kurczaka, nadal smaż. Całość zalej śmietanką, dopraw solą i pieprzem, a na koniec wrzuć jeszcze plasterki czosnku. Smaż wszystko do zredukowania płynów, tak aby uzyskać gęsty sos (posyp go jeszcze pokrojoną natką).

Ugotowany wcześniej makaron włóż na patelnię i wymieszaj z sosem. Na koniec całość przełóż na talerze i posyp startym parmezanem.

Lista zakupów

Bób Hortex – 200 g
500 ml śmietanki 30%
200 g makaronu pappardelle
100 g wędzonego filetu z kurczaka
1 czerwona papryka
40 g parmezanu
20 ml oleju
2 ząbki czosnku
pęczek natki pietruszki
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Wiosenna sałatka z serem camembert
Wiosenna sałatka z serem camembert

Sprawdź przepis
Gulasz z zupy grzybowej z mięsem drobiowym
Gulasz z zupy grzybowej z mięsem drobiowym

Sprawdź przepis