Pasta z groszku z miętą

Ilość porcji: 4 OS
Czas przygotowania: 20 minut

Przygotowanie: 

Do blendera wlej 60 ml lodowatej wody.

Zblanszuj groszek.

Następnie dodaj wszystkie składniki na pastę i zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.

Pastę podawaj ze świeżym pieczywem, polaną oliwą i posypaną sezamem.

Lista zakupów

Składniki:

  • Groszek zielony HORTEX – 1 opakowanie, rozmrożony
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki tahini
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki posiekanej mięty
  • 2 łyżki oliwy oliwek
  • 1 łyżeczka czarnego sezamu
  • 1/2 łyżeczki soli
Inne potrawy
w tej kategorii
Żołądki drobiowe z purée z zielonego groszku
Żołądki drobiowe z purée z zielonego groszku

Sprawdź przepis
Sakiewki z lekkim sosem chili
Sakiewki z lekkim sosem chili

Sprawdź przepis