Pieczarkowe kapelusiki faszerowane warzywami

4 OS
Przekąska
30 minut

Na oliwie usmaż boczek i drobno pokrojoną cebulę, dodaj warzywa i smaż 5-7 min. Przypraw do smaku solą i pieprzem, dodaj przecier pomidorowy i natkę pietruszki. Ser zetrzyj na tarce, odłóż 2 łyżki. Większą część sera dołóż do farszu i wymieszaj.

Napełnij farszem kapelusze, posyp pozostałym serem i zapiecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C na ok. 30 minut.

Lista zakupów

Włoszczyzna paski Hortex – 1 opakowanie
12 dużych kapeluszy pieczarek
100 g chudego boczku
100 g żółtego sera
1 cebula
2 łyżki przecieru pomidorowego
oliwa z oliwek
pieprz ziołowy
natka pietruszki
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Ryba po kaszubsku
Ryba po kaszubsku

Sprawdź przepis
Sałatka brokułowa z selerem naciowym i orzechami
Sałatka brokułowa z selerem naciowym i orzechami

Sprawdź przepis