Pieczona sałatka po grecku

Sałatka
20 min

Warzywa na patelnię greckie wysyp na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, posyp solą i pieprzem oraz polej łyżką oliwy z oliwek. Piecz 15 minut w temperaturze 180*C.

Sałatę pokrój w paski i ułóż na talerzu. Na wierzch ułóż upieczone warzywa, pokrojoną w kostkę fetę oraz pokrojoną w plasterki cebulę. Przyprawę z saszetki wymieszaj z oliwą i polej nią sałatkę.

Lista zakupów

Warzywa na patelnię greckie Hortex – 1 opakowanie

100 g sera feta

1/2 sałaty lodowej

1 czerwona cebula

2 łyżki oliwy z oliwek

sól i pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Jajko sadzone w toście z groszkiem
Jajko sadzone w toście z groszkiem

Sprawdź przepis