Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Pieczona sałatka po grecku

Średnie
Sałatki
20min
4 porcje

Składniki

  • Warzywa na patelnię greckie Hortex 1 opakowanie
  • Sera feta 100 g
  • Sałaty lodowej 1/2
  • Czerwona cebula 1 szt.
  • Oliwy z oliwek 2 łyżki
  • Sól i pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Warzywa na patelnię greckie wysyp na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, posyp solą i pieprzem oraz polej łyżką oliwy z oliwek. Piecz 15 minut w temperaturze 180*C.

Krok 2

Sałatę pokrój w paski i ułóż na talerzu. Na wierzch ułóż upieczone warzywa, pokrojoną w kostkę fetę oraz pokrojoną w plasterki cebulę. Przyprawę z saszetki wymieszaj z oliwą i polej nią sałatkę.

Powiązane przepisy

Spróbuj również